Mijn uitdaging: 30 dagen goed doen

Journalist Marlies Willemze is vooral druk met haar eigen leven en vergeet geregeld om bezig te zijn met de mensen om haar heen. Dat wil ze anders aanpakken. Daarom richtte ze haar blik naar buiten en deed ze elke dag iets goeds voor een ander.

Stuur eens een kaartje, of geef een bloemetje. Je doet iemand er een groot plezier mee.

DAG 1 Het draait te veel om mij

Het is me als kind met de paplepel ingegoten: je moet aandacht hebben voor de mensen om je heen. Mijn moeder is een ster in kaartjes sturen, attente cadeautjes regelen of op de koffie gaan bij iemand die wel een bezoekje kan gebruiken. Mijn vader koopt geregeld een stapeltje boeken om uit te delen aan vrienden en familie. Mijn zusje staat soms zomaar op de stoep met een pot zelfgemaakte granola of hummus en ze kookt met het grootste gemak een heerlijke maaltijd waar iedereen kan aanschuiven.

Tot mijn schaamte ben ik in de laatste jaren wel iets van die attentheid verloren. Misschien niet heel verwonderlijk: ik heb een druk gezin met drie jonge kinderen, doe een studie en werk. Toch schuurt het geregeld. Het draait allemaal wel heel erg om mij en mijn gezin. Tijd om de proef op de som te nemen: wat gebeurt er als ik dertig dagen bewust iets goeds doe voor een ander?

DAG 2 Twintig mensen zeggen goedemorgen terug

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan