Voor elk figuur de perfecte match met deze badpak- en bikinitips

Hoge broekjes, lage broekjes? Bikini of badpak? Zes tips voor de perfect match.

 • 1

  Het kopen van badkleding is vaak geen pretje. Het kan best confronterend zijn om uit de kleren te moeten bij de vaak belabberde verlichting in een pashokje. De oplossing: online shoppen; zo kun je in je eigen vertrouwde omgeving beoordelen welke badkleding goed staat en lekker zit. Sites als ZalandoHunkemöller en  Wehkamp hebben keus te over en over retourneren doen ze niet moeilijk.

 • 2

  Als je van plan bent badkleding te gaan passen, trek dan je kleinste, liefst huidkleurige onderbroek aan. Wel zo hygiënisch.

 • 3

  Blijf tijdens het passen niet alleen maar rechtop staan maar beweeg! Test of je gekozen strandoutfit branding-proof is: buig voorover en maak een paar kleine sprongetjes om te zien of alles wel keurig op z’n plaats blijft zitten.

 • 4

  Weet je eenmaal welke soort top en broekje jou goed staat, experimenteer dan eens met kleur en print. Effen, donkere tinten zijn weliswaar het meest flatteus, maar zo’n basic look kan ook wat saai ogen. Live a little!

 • 5

  Ga alleen badmode passen als je er echt voor in de stemming bent, anders gaat het niet lukken.

 • 6

  Laat het zogeheten ‘cutaway’ badpak, met uitsnijdingen dus, maar in het rek hangen; deze hybride vorm van badpak en bikini staat bij niemand echt goed en oogt in de regel nogal ordinair.

Ideaal om toch een beetje gekleed over het strand te paraderen: een (bijpassende) pareo!

Lees ook deze bijlage

Dit is een EXTRA artikel

Dit is een EXTRA artikel en alleen te bekijken voor abonnees. Maak nu een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past om direct onbeperkt toegang te krijgen tot alle artikelen.

Maak een account aan