Subsidieregeling voor elektrische auto’s

Bent u een particulier en koopt of leaset u een volledig elektrische personenauto in de kleinere of compacte middenklasse? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). De subsidieregeling is voor zowel nieuwe als gebruikte elektrische personenauto’s.

Vanaf 2030 mogen nieuwe auto’s geen CO2 meer uitstoten. Er worden daarna geen nieuwe auto’s meer verkocht die op fossiele brandstof rijden; alleen auto’s die op waterstof rijden of die elektrisch zijn. Voor de bestaande auto’s die nog wel op fossiele brandstof rijden, streeft het kabinet naar schonere biobrandstoffen als vervangen.

Als u als particulier een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt, kunt u sinds 1 juli van dit jaar subsidie krijgen. De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) geldt niet voor zogeheten plug-in hybride auto’s, oftewel wagens die kunnen rijden op elektriciteit én op fossiele brandstoffen. Die rijden weliswaar zuiniger dan auto’s die alleen op fossiele brandstoffen rijden, maar stoten nog steeds CO2 uit.

Voor nieuwe elektrische auto’s is meer subsidie aangevraagd dan het beschikbare jaarbudget. Dit geldt voor koop en lease. Aanvragen ingediend na 29 oktober 2020 worden afgewezen en niet doorgeschoven naar volgend jaar. In januari 2021 is een deel van het nieuwe budget beschikbaar. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet de koop- of leaseovereenkomst in 2021 zijn gesloten.

Welke auto’s komen in aanmerking?

Als hulpmiddel heeft de overheid een lijst van automodellen gepubliceerd, die in aanmerking komen voor de subsidieregeling.

Meer info: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Lees meer over: Bespaartips

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu