Recept: Bloemkool-granaatappeltabouleh
Vroeger, toen we braaf een lepel maïzena door het kookvocht van de gare bloemkool klopten, hadden we niet kunnen bevroeden hoeveel meer er eigenlijk kan met deze veelzijdige jongen. Grillen, roosteren, frituren. Als soep, als salade, als tafelzuur. In dikke plakken of fijngemalen. Wie geen bloemkoolliefhebber was, wordt het alsnog met het boek ‘Koning Bloemkool’ van Leanne Kitchen.
Ingrediënten voor 6 personen
- 90 g fijne bulgur
- 200 g kleine bloemkoolroosjes
- 2 kleine komkommertjes, geschild en in stukjes van 5 mm
- 3 lente-uien, in dunne ringen
- handvol munt, fijngehakt
- flinke handvol bladpeterselie, fijngehakt
- 2-3 el citroensap, naar smaak
- 4 el extra vergine olijfolie
- pitten van 1 granaatappel
Bereiden
- Spoel de bulgur in een kom koud water schoon, giet af en knijp overtollig water er met je handen uit.
- Hak de bloemkool in een keukenmachine tot het op fijne rijstkorrels lijkt.
- Doe hem met de bulgur in een grote kom en voeg de komkommer, lente-ui, kruiden, citroensap, olie en bijna alle granaatappelpitten toe.
- Schep alles goed door elkaar en bestrooi met zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
- Garneer met wat extra granaatappelpitten en serveer direct.
-
TIP
Granaatappels vind je steeds vaker in de supermarkt. Snijd doormidden, houd de helft boven een kom en mep op de schil (niet op je vingers) met een pollepel, zodat de robijnrode vruchtpitjes in de kom vallen. Peuter met de hand eventuele achtergebleven taaie witte stukjes vlies weg. Of doe lekker makkelijk en koop de pitjes los, in het koelvak van de supermarkt
Auteur Leanne Kitchen is van huis uit receptontwikkelaar. Haar recepten zijn niet al te ingewikkeld, maar vallen wel op door uitgekiende smaakcombinaties. Bloemkool is hip en happening, bewijst het boek Koning Bloemkool.
Dit is een EXTRA artikel
Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!