Onzin over seks

Seks heeft veel minder te maken met voortplanting dan met plezier, zegt arts-seksuoloog Rik van Lunsen. En nog eens wat: dat vrouwen minder vaak zin in seks zouden hebben is een mythe. ‘Je hebt geen zin nodig voor seks, maar je hebt wél plezierige seks nodig voor zin.’

RIK VAN LUNSEN (1951) is arts-seksuoloog. Hij gaf jarenlang leiding aan de afdeling seksuologie van Amsterdam UMC. Samen met collega Ellen Laan (1962-2022) schreef hij – naast vele wetenschappelijke artikelen – de boeken Seks! Een leven lang leren (2017) en De waarheid over seks (2023).

Het zal je misschien niet zijn ontgaan: afgelopen voorjaar brak er enig tumult uit vanwege de Week van de Lentekriebels, een project op basisscholen van expertisecentrum Rutgers en de GGD. Hierin kregen leerlingen op een bij hun leeftijd passend niveau les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan