Nieuwe look in de badkamer: Verf eens de tegels

Een strakke badkamer met een neutralere kleur dan het seventies-groen van de tegels die er nu in zitten: je zou er wat voor geven. Maar een badkamer opnieuw laten betegelen is behoorlijk duur (en stoffig). Zijn de tegels nog intact, dan is er een budget-alternatief: verven.

Opbrengst Een kleine badkamer (zeg 20 m2 totaaloppervlak) opnieuw van wandtegels laten voorzien kost minimaal € 1000. Neem je zelf een kwast ter hand en koop je bijvoorbeeld Histor Perfect Finish Wandtegel vochtbestendige grondverf/lak dan heb je voor diezelfde badkamer circa 2 potten à € 35 nodig. Zo houd je € 930 over. Zingend onder de douche!

Vloer- en badkamertegel verven

 • 1

  Schoonmaken en afdekken
  Maak de tegels goed vetvrij en gebruik schuurpapier. Droog de tegels af. Dek de vloer af met een stucloper. Plak alles dat je niet wilt verven bovendien af met afplaktape.

 • 2

  Tegelranden verven
  Begin bij het verven van tegels altijd met de randen. Verf een stukje over de afplaktape heen, zodat je de kaders kunt maken om die daarna ‘in te gaan kleuren’.

 • 3

  Tegels verven
  Heb je de randen gehad? Dan kun je de tegels verven. Breng de verf royaal en in rechte banen aan. Werk eerst in de verticale richting en dan in de horizontale richting.
  Werk van boven naar beneden om zakkers en stof zoveel mogelijk te voorkomen.

 • 4

  Klaar? Verwijder de tape die je had aangebracht. Maak de kwasten en rollers goed schoon. Gebruik je alkydkwasten en -rollers? Gebruik een glazen potje met wat terpentine voor het reinigen.

  bron: verf.nl

Lees meer over: Bespaartips en Zuinig leven

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu