De energierekening van Wilma

Journalist Wilma van Hoeflaken schrijft over geldzaken in ons blad. Ze had tientallen jaren bij dezelfde leverancier een variabel energiecontract.

Wilma: Ik ken er genoeg, mensen die jaarlijks veranderen van energieleverancier. ‘Dat moet je ook doen, dat scheelt veel geld’, zeggen ze. Maar ik vind dat gedoe. Om dezelfde reden verander ik nooit van zorgverzekeraar. Misschien later, als ik met pensioen ben. Dan heb ik zeeën van tijd en is mijn inkomen een stuk lager.

Over de energierekening dacht ik zelden na. Mijn vriend en ik wonen in een groot, oud, matig tot redelijk geïsoleerd huis. Het etiket beschermd stadsgezicht klinkt leuk, maar het betekent ook dat dubbel glas aan de voorkant niet mag (daar hebben we voorzetramen) en hoewel ons dak perfect zou zijn voor zonnepanelen, zijn ze niet toegestaan. De laatste jaren betaalden we € 220 per maand aan Eneco. Een enkele keer kwam de energienota op burenborrels ter sprake. Alle buren betaalden meer, dus ik vond dat we het goed deden. Sinds het voorjaar van 2022 betaalden we € 280. De buren gingen ook meer betalen. Het nieuwe normaal, dacht ik.

Dit is een bijlage van:

Nieuw bij RADAR+?

RADAR+ biedt waardevolle tips om het gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu eenvoudig een gratis account aan en lees meteen meer!

Probeer RADAR+ gratis