Maak het leven leuker met deze tien tips!

Vaak zijn het kleine stapjes, soms iets grotere, maar ze kunnen het leven net wat leuker maken. En dat is, zeker in deze tijd, meer dan welkom.

1. Stop met stressen

Stressen is niet alleen lastig voor jezelf, maar onbewust jaag je ook mensen in je omgeving op. Onderzoek eens hoe het in jouw leven zit met verplichtingen en kijk of je de meest stressvolle kunt schrappen. Het geeft meer lucht als je vaker nee zegt tegen dingen waar je niet echt gelukkig van wordt. En daar hoef je je echt niet schuldig over te voelen.

Plan ook je week niet vol omdat het kan of omdat je vindt dat dat moet, maar hou bewust tijd vrij. Leg dan ook je mobiel opzij of zet ‘m uit; deze tijd is van jou dus je hoeft ook niet te reageren op berichtjes waar je even geen zin in hebt, bijvoorbeeld van je werk. Dat geldt ook voor het weekend: misschien heb je collega’s of bazen die je op zaterdag en zondag bombarderen met ‘interessante’, werkgerelateerde berichtjes. Dat zij nog in de werkmodus zitten, moeten ze zelf weten; jij zit in de vrijetijdsmodus.

2. Maak korte metten met multitasken

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan