Feest make-up? Minder is meer!

Feestje? Veel vrouwen pakken dan lekker uit met veel make-up. Maar hoe ouder je bent, hoe ouder dat maakt. Ja, óók bij gedempt licht. Beautyredacteur Karen van Ede updatet haar make-up daarom regelmatig. Haar tips voor feestmake-up anno nu.

Zwaar aangezette wimpers, een streep blush, flink gestifte mond. Foundation om te verdoezelen wat we niet mooi vinden aan onze huid. Het is een tikje oldskool, als ik het zo mag uitdrukken. Je hebt misschien geen nieuwe make-up gekocht sinds eh … kerst 2012? Dan heb je een hoop gemist, want de laatste jaren werden make-uptexturen steeds beter, lichter, vaak ook verzorgend. En verbeterde pigmenten maken kleuren die natuurlijk overkomen en zorgen dat je minder nodig hebt. Als je huid vlekjes en rimpeltjes heeft is het zaak die niet dicht te smeren, maar de afleidingstruc te gebruiken: focus op ogen en mond. Maar niet met harde kleuren, integendeel.

Eerst verzorgen

Voor een mooie make-up is de huidverzorging eronder belangrijk. Een snel intrekkende crème met hyaluron-zuur maakt de huid glad en minder droog, zodat foundation egaler op de huid ligt. Die krijgt ook minder de neiging craquelé te worden in de loop van de avond. Avène heeft een fijne ‘Hydra 10’ crème in de Tolerance lijn voor de droge tot zeer droge als ook gevoelige huid (€ 20,60 via dermatheek.nl). Zonder parfum en zonder bewaarstoffen.

Update je teint

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan