Dit helpt wél tegen rimpels

Rimpels krijgen we allemaal en antirimpelcrèmes werken niet. Toch kun je wel degelijk wat doen om je huid gezonder en egaler te maken. We zochten de mogelijkheden uit, wat het kost en waar je op moet letten.

Rimpels komen onherroepelijk ­

Fabrikanten willen ons laten geloven dat antirimpelcrèmes ze laten verdwijnen, maar dat is helaas niet waar. Goede verzorgings­producten kunnen je huid wel beschermen en ervoor zorgen dat je huid er gezond en gevoed uitziet. Annelijn van Ierland is huidtherapeut en wetenschappelijk onderzoeker van de Skin kliniek in Utrecht. Zij zegt: ‘De beste remedie om ­rimpeltjes te voorkomen, is je huid dagelijks ­beschermen tegen de zon met een SPF. Gebruik in de zomer en lente SPF 30, in de winter SPF 15 en ga niet onder de zonnebank.’ ‘Klopt’, beaamt Menno Gaastra, dermatoloog bij het Huid Medisch ­Centrum in Amsterdam en woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie. ‘De zon is de voornaamste veroorzaker van huid­veroudering. En van huidkanker. Een op de vijf mensen in Nederland krijgt huidkanker; daarmee is het de meest voorkomende kankersoort. En de zonnebank is de uit­lokker van de ergste vorm van huidkanker: het melanoom.’

Genetisch bepaald

Nieuw bij RADAR+?

RADAR+ biedt waardevolle tips om het gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu eenvoudig een gratis account aan en lees meteen meer!

Probeer RADAR+ gratis