Duurzame kledinglijn voor mannen

Samen met haar levenspartner Kasper Brandi Petersen begon Lotte Vink (33) vier jaar geleden Labfresh, een mannenlijn met kleding die vlek- en geurwerend is. Omdat de kleren minder vaak gewassen hoeven te worden, scheelt dat een hoop water en energie en de boel slijt minder snel.

duurzaam ondernemen

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

‘We werkten beiden voor The Cloackroom – een personal shopping- service waarvan Kasper de medeoprichter was. Toen die aan een Duitse concurrent werd verkocht, zijn we naar Duitsland verhuisd. Maar dat was geen succes: die immer gerade aus-cultuur lag ons niet.

Daarom besloten we iets innovatiefs neer te zetten in de mode, een industrie waarin al decennia hetzelfde wordt gedaan. De laatste grote vernieuwing komt uit de jaren vijftig: non-iron, ofwel strijkvrije kleding. Raar, want kleding is iets wat we dagelijks gebruiken. Terwijl telefoons en televisies wel telkens worden verbeterd. Hoe dat komt? Waarschijnlijk omdat het voor de ouderwetse mode-industrie commercieel gezien niet interessant is als de levensduur van kledingstukken door technologie wordt verlengd.’

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan