De huishoudpot van Martha de Keizer

Hoe gaan anderen om met geld, bezuinigingen, boodschappen en bankrekeningen? Martha de Keizer ging er na haar pensionering € 500 op achteruit, dus werkt ze nog twee middagen per week.

Met pensioen, hoe bevalt dat?
‘Ik vind het heerlijk. In het begin heb ik veel uitgeslapen, soms sliep ik wel tien uur achter elkaar. Ik had me voorgenomen om het eerste jaar niet meteen allemaal extra dingen te gaan doen. Er moet niets meer. Ik doe alles op mijn gemak. Nu ben ik mijn huis aan het opruimen. Dat is leuk om te doen. Op zolder liggen nog de kleuterschool tekeningen van mijn zoon, van 45 jaar geleden. En ik heb veel liefhebberijen. Jeu de boules, bridge, naar de sauna, ik zit in een leuke leesclub, ik ga graag naar het filmhuis en af en toe naar de schouwburg. Elke dag wandel ik een uur. En ik ga veel op bezoek, ik heb eindelijk tijd voor sociale contacten. Misschien ga ik na de zomer nieuwsitems filmen en monteren voor de lokale omroep.’

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan