Lekker leven met minder

Door te consuminderen kun je sparen en bezuinigen op de huishoudpot. En dan merk je ineens dat je ook nog eens meehelpt aan een duurzame wereld. Dat geeft een lekker gevoel.

Adine Versluis begon sinds de bankencrisis van 2008 serieus met zuiniger en zorgvuldiger consumeren. Door de coronacrisis en de hoge energieprijzen zijn steeds meer mensen gaan consuminderen. ‘Als ik vertel waar ik mee bezig ben krijg ik heel veel positieve respons, mensen willen vaak weten hoe ik het doe.’ De wereld zou er in ieder geval heel erg van opknappen als we met z’n allen eens wat rustiger aan gingen doen, en tevreden zijn met minder. Horen we hier een echo van de jaren zestig? Toen hippies riepen: ‘Weg met de consumptiemaatschappij!’ Misschien een beetje wel, maar met dit verschil: de weerzin tegen het gedachteloze consumeren is niet langer een holle frase van een stelletje alternatievelingen, maar een serieuze levensstijl geworden voor mensen zoals jij en ik.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan