Camperen: vakantie in een huisje op wielen
De meest gestelde vraag aan camperaars: is dat nou wel handig als je even boodschappen wilt doen, terwijl je net een leuke bestemming hebt gevonden? Twaalf vragen en antwoorden over de campervakantie, die steeds meer in trek raakt – óók bij zestigminners.
Aan een wit bountystrand op een eiland in de Malediven. In een dromerig drijvend junglehotel in Thailand. Aan de kust van Frans-Guyana, waar reuzenschildpadden hun eieren in het zand begraven. De afgelopen tien jaar hebben we op prachtige plekken de nacht doorgebracht. Toch steekt de overnachting op de Gardenapas in Noord-Italië van afgelopen zomer er met kop en schouders bovenuit. Met onze huurcamper stonden we op 2121 meter hoogte en keken we uit op de machtige pieken van de Dolomieten. Het was een adembenemend schouwspel.
Eerlijk is eerlijk, we hadden het niet gepland. We belandden daar bij toeval. Omdat alle campings in de dalen vol waren, waren we aangewezen op onze camper-app, die ons naar een camperplaats op de Gardenapas wees, waar we voor € 7 per nacht mochten staan, op een parkeerplaats van een restaurant. Dat avontuurlijke – dat je ’s ochtends niet weet waar je ’s avonds slaapt – is voor ons het aantrekkelijkste aspect van camperen.
Daar komt bij dat je nauwelijks gedoe hebt als je wilt verkassen, bijvoorbeeld vanwege de niet al te rooskleurige weersverwachting. Kwestie van de elektriciteitskabel afkoppelen, de camper van de keggen rijden en starten maar. Twee jaar geleden ontdekten we de campervakantie; aankomende zomer gaan we – deo volente – voor de derde keer op pad, weer met een huurcamper. Alhoewel we geen complete campernitwits meer zijn, valt er nog genoeg te leren. Bij dezen: de wereld van het camperen in twaalf vragen en antwoorden.
1 HOE POPULAIR IS DE CAMPER?
Dit is een EXTRA artikel
Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!