Bezeten van eten: foodie Corinne van Acht

Eten is veel meer dan voedsel. Vraag maar aan de mensen wiens leven en werk draait om eten. Corinne van Acht (55) is diëtist en heeft voedingsadviesbureau Food and Wellness in Bussum. 

Jezelf liefdevol voeden, bepaalt of je lekker in je vel zit

corinne van acht

‘Thuis groeiden we op met gezond eten en veel bewegen. Er stond altijd een schaaltje met vers fruit en komkommer klaar als we uit school kwamen. Geen toeval dat mijn twee broers en zus allemaal een beroep hebben dat met gezondheid te maken heeft: epidemioloog, vitaliteitstrainer en tennisleraar. Bovendien doet mijn dochter een master in Global Health en heeft mijn echtgenoot een adviesfunctie bij allerlei bedrijven op het gebied van gezondheid. Ik ben blij dat voeding en gezondheid momenteel zo in de spotlights staan; meer dan ooit is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Als je een gezond lichaam en een gezond gewicht hebt, ben je minder bevattelijk voor virussen zoals corona. Veel mensen komen bij mij en zeggen: ik wil afvallen, dan zit ik beter in mijn vel. Meestal zijn ze geobsedeerd door calorieën tellen. Maar het zit ‘m niet in getallen. Goed voor jezelf zorgen, je liefdevol voeden en je lichaam geven wat het nodig heeft om gezond te zijn, dat bepaalt of je lekker in je vel zit.

Voeding is een van de belangrijkste pijlers van je leven. Samen met bewegen, slapen, ontspanning en zingeving. Veel mensen hebben last van onrust, stress of vermoeidheid en vluchten in comfortfood, alcohol of overmatig sporten. Maar dat maakt niet dat je je beter gaat voelen. Ik help mijn cliënten door ze inzicht te geven in hun huidige leefstijl. Ik geef ze concrete adviezen voor gedragsverandering en een voedingsadvies op maat. Gezonde voeding met veel variatie zorgt bovendien voor een gezonde darmflora, waardoor je onder andere voldoende van het gelukshormoon serotonine kunt aanmaken. Ik ben weliswaar diëtiste, maar ik geloof niet in diëten. Kortdurend iets veranderen in je eetpatroon en daardoor gewicht verliezen, helpt niet. Ik geloof daarom ook niet in hypes als sportvasten. Het gaat erom je gedrag op de lange termijn te veranderen. In principe mag je alles eten als je maar varieert en doseert.’

Lees meer over: Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu