Tips voor een warme werkkamer

Als je werkkamer niet goed warm te stoken is, is thuiswerken in de winter geen pretje. Een elektrisch kacheltje kan helpen, maar er zijn veel betere en energiezuinigere manieren om het aangenaam te krijgen.

  • Smoor kieren in de kiem Tocht die door naden en kieren de kamer in stroomt, voelt koud en onprettig aan. Maak dus de kieren dicht, bijvoorbeeld met schuimband of tochtstrips. Als je werkt op een open zolder, kijk dan of je die kan afsluiten met een deur of gordijn. Ook dat scheelt tocht (en stookkosten). Zorg wel altijd voor genoeg ventilatie. Ventilatie is belangrijk, want het zorgt ervoor dat vervuilde lucht en vocht worden afgevoerd en verse lucht wordt aangevoerd. Zelfregelende roosters die op de winddruk reageren zijn daarvoor heel handig: daarmee komt er nooit te veel, maar ook niet te weinig verse lucht binnen. Let op: deze roosters plaats je niet even zelf, dit is werk voor een professional. Bel een installateur of aannemer.

  • Kies voor een slimme thermostaat Er zijn slimme thermostaten waarmee je per ruimte de verwarming regelt. Op die manier kun je het in je werkkamer bijvoorbeeld warmer stoken dan in de huiskamer, als daar niemand zit.

  • Verwarm je stoel Met een klein elektrisch dekentje op je stoel ben je in een mum van tijd heerlijk opgewarmd.

  • Geef je radiator een boost Check ook of je radiator genoeg warmte afgeeft. Met een radiatorventilator  verbeter je die capaciteit op een simpele manier. Je maakt hem eenvoudig onder een dubbele radiator vast, zodat hij de warmte omhoog blaast en er zo voor zorgt dat de warmte zich sneller door de kamer verspreidt.

  • Infraroodpanelen Als je toch nog zit te bibberen, neem dan infraroodpanelen in plaats van een elektrisch kacheltje, want elektrische kacheltjes zijn energieslurpers. Infraroodpanelen geven gerichte stralingswarmte bij je werkplek. Daardoor kan de thermostaat omlaag en bespaar je gas. Ze zijn bijvoorbeeld handig onder je bureau, vooral als je last hebt van koude voeten en benen.

  • Trek iets warms aan… Heel simpel én energiezuinig: trek gewoon een warme trui, dikke sokken, goede sloffen of thermokleding aan: die helpen je heerlijk warm de kille dagen door. Over je benen kun je een dekentje leggen (dat ziet toch niemand tijdens een online-meeting).

    Bron: mileucentraal.nl

Lees ook deze bijlage
Lees meer over: Werken en Wonen

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu