Doe je wel slim met je spaargeld?

Het is jammer dat je op je spaargeld nog steeds bijna geen rente krijgt. Ondertussen is er hoge inflatie en wordt je geld dus steeds minder waard. Dat maakt het aantrekkelijk om na te denken over manieren om je spaarsaldo beter te laten renderen. Alle tips en trucs op een rij.

Belastingvrij spaargeld

Goed nieuws: over je spaargeld betaal je belasting in box 3, dat is de vermogensrendementsheffing. De fiscus deed alsof iedereen met een beetje geld zowel spaarde als belegde. De fiscus bepaalde een fictief rendement en daarover moest je vermogens- rendementsheffing betalen. Op die manier van rekenen was jarenlang veel kritiek. Ook de Hoge Raad oordeelde dat de fiscus rekende met een te hoog rendement. Inmiddels is het systeem van box 3 veranderd. Om te beginnen is per 1 januari 2023 de vrijstelling verhoogd. Die is geen € 50.650 meer, maar € 57.000 per persoon. Over dat bedrag betaal je geen belasting. Voor stellen betekent dit dat ze € 114.000 op de bank kunnen hebben zonder dat ze vermogensrendementsheffing hoeven te betalen.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan