Multitalent WD-40

WD-40 is de afkorting van Water Displace­­­ment – 40th attempt, ooit in Amerika ontdekt om raketten te beschermen tegen roest. Maar dat bleek niet het enige wat dit wonder­middel kan.

1. Glazen laten los

Opgestapelde longdrinkglazen kunnen muurvast komen te zitten. Spray een klein beetje WD-40 in de randen en je wrikt ze (voorzichtig) weer los. Spoel de glazen daarna goed om met warm water en wat afwasmiddel. 

2. Rits loopt weer gesmeerd

Merk je dat een rits steeds lastiger en stroever sluit? Voorkom dat-ie kapotgaat door er wat WD-40 op te spuiten. Je zult zien dat de rits weer soepel open- en dichtgaat. 

Volgens de makers van WD-40 zijn er wel 2000 problemen die het spul kan oplossen.

3. Weg stickers en lijmresten

Prijsstickers verwijderen van serviesgoed is een rottig priegelwerkje. Spray er WD-40 op, laat het even inwerken en je haalt de sticker er makkelijk af. Hetzelfde geldt voor opgedroogde lijmresten. Bij heel hardnekkige stickers en lijmresten een paar keer herhalen. 

Aardewerken bord € 9,99 (sissy-boy.com), 100% stonewashed linnen theedoek Vertou € 16,50 (stoerlinnen.nl). 

  • extra

    Resten plakband of dubbelzijdig tape verwijder je moeiteloos met WD-40.
    Beetje insmeren, laten intrekken en met een sponsje of afwasborstel verwijderen

4. Schaar knipt weer soepel

Een piepklein beetje WD-40 is al voldoendeom botte scharen weer moeiteloos te laten knippen, zelfs door het dikste karton. 

Zo’n spuitbus kost maar € 2,49. Er zijn trouwens nog veel meer sprays en reinigers van het merk, goed voor de meest uiteenlopende klussen

5. Schoenen weer als nieuw

Leren schoenen krijgen na verloop van tijd doffe plekken en krasjes. Die wrijf je weg met een doek waarop je wat WD-40 sprayt. Zo lijken je schoenen als nieuw. Bovendien zijn ze nu ook waterproof.

Linnen theedoek van Linen Tales € 9,50 (petitdepot.nl). 

6. Koffie- en theevlekken verdwijnen

WD-40 verwijdert vlekken en kringen van werkbladen, je houten keukentafel en tegels, maar ook van leren tassen en jassen. Gebruik een droog doekje om het in te wrijven, herhaal zo nodig en neem  daarna af met een nat doekje.

  • TIP

    Kijk op wd40.nl voor nog veel meer toepassingen.


Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Schoonmaken en opruimen

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu