Check elk jaar je zorgverzekering

Al jaren dezelfde uitgebreide aanvullende zorgverzekering, zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan? Dan betaal je waarschijnlijk te veel.

Als het gaat om zorgverzekeringen zijn er grofweg twee soorten mensen, zegt Suzanne Löwik, productmanager zorgverzekeringen bij vergelijkingssite Pricewise. Je hebt mensen die elk jaar hun verzekeringen onder de loep nemen en heel bewust een keuze maken. Zit ik hier nog goed? Heb ik een ander pakket nodig? Heb ik te veel dekkingen? Zij zijn in de minderheid. En je hebt mensen die nooit van zorgverzekering veranderen. Dat is de grootste groep. Twee derde van alle verzekerden is de afgelopen zeven jaar – en waarschijnlijk nog langer – niet overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. ‘Dat is zonde, want je zorgbehoeften veranderen en verzekeringen veranderen ook’, stelt Löwik.

Het basispakket dekt heel veel

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan