Kerst vieren tijdens corona, zo maak je het gezellig

Door corona zien de feestdagen er dit jaar heel anders uit: op visite bij de familie of met een (grote) groep dierbaren tafelen of oudjaar vieren is er niet bij. Tips om het toch gezellig te maken.

Hou een online video call

Spreek een datum en tijd af waarop je met familie en/of vrienden inlogt om elkaar online te spreken. Het is leuk om dit tijdens het kerstdiner te doen en aan elkaar te laten zien wat er op tafel staat. Of spreek af op 31 december rond 0.00 uur, zodat je elkaar met een glas en een oliebol in de hand een gelukkig nieuwjaar kunt wensen. Ook leuk voor oudejaarsavond: organiseer een online pubquiz of een bingo.

Organiseer een kerstprul-wedstrijd

Spreek met familie en/of vrienden af om allemaal tussen de oude kerstspullen op zoek te gaan naar de lelijkste kerstprul die je maar kunt vinden. Iedereen maakt een foto van zijn of haar vondst. Zet een collage daarvan op social media, waar mensen kunnen stemmen op de kerstprul die zij het lelijkst vinden. Op eerste kerstdag wordt de winnaar bekendgemaakt.

Kerstkaraoke

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan