Thrillseeker Paulien: Het is spannend om over mijn eigen grenzen te gaan

Paulien van ’t Westeinde (48) is eigenaar van Bucketlistafstrepen.nl en heeft een hele lijst thrillseeksporten gedaan, waaronder duiken met haaien, offroad motorcrossen, wildwaterraften, parachutespringen en zweefvliegen.

‘Ik was drie toen ik tegen mijn moeder zei dat ik wilde motorrijden en achttien toen ik vertelde dat ik een wereldreis wilde maken. Beide ben ik gaan doen. Ik ben geboren met een bucketlist, zeggen mijn vriendinnen altijd gekscherend. Ik zie altijd dingen die ik wil doen en die doe ik dan ook. Voordat we op reis gingen naar Bolivia las ik dat je daar in de bergen kon crossen met een motor. Ik heb al twintig jaar mijn motorrijbewijs en als ik zoiets lees, word ik meteen enthousiast en zorg ik dat we dat gaan doen. Mijn man is gelukkig net zo’n thrillseeker als ik, soms plannen we onze vakantie om onze thrills heen. Toen ik las over zwemmen met walvishaaien in Mexico zijn we daar naartoe gegaan.

Als ik het kan, kan iedereen het

Paulien

Ik ben heel veilig opgevoed, mijn ouders gingen nooit op vakantie. Misschien dat ik het daarom opzoek. Dingen die eng zijn, zijn leuk en ik vind het spannend om over mijn eigen grenzen te gaan. Ik geniet tweehonderd procent van al het engs dat ik doe. Heel bewust, zodat ik altijd dat euforische gevoel kan terughalen. Soms is het ook te spannend. We gingen een keer raften op de Usutu-rivier in Swaziland en het water was eigenlijk te heftig die dag. We kwamen in een draaikolk terecht en ik dacht: daar ga ik. Ik was al aan het aftellen hoeveel lucht ik nog in mijn longen had. Gelukkig liep het goed af. Dat was voor ons wel de grens, dit was gewoon niet verantwoord. Spannende dingen doen kan overigens ook gewoon in Nederland. Ik heb hier aan parachutespringen gedaan en ben nu aan het leren zweefvliegen. Ik heb er mijn levensmissie van gemaakt andere mensen aan te sporen hun bucketlist af te strepen. Als ik het kan, kan iedereen het.’

Luister naar Pauliens verhalen.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit is een EXTRA artikel en alleen te bekijken voor abonnees. Maak nu een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past om direct onbeperkt toegang te krijgen tot alle artikelen.

Maak een account aan