Slechte slaper? Denk aan je ritme!

Ben je een slechte slaper? Dan ben je niet de enige,want heel veel Nederlanders liggen regelmatig te woelen in bed. Een beter ritme kan een rol spelen bij de oplossing van dit probleem.

Iedereen slaapt weleens slecht en dat is niet meteen een ramp. Gewoon de volgende dag vroeg naar bed, weer even goed slapen en het leed is hopelijk geleden. Maar wat als dat nou niet lukt? Tien procent van de mensen die slecht slapen, zoekt hulp voor klachten als moeilijk inslapen, slecht doorslapen of te vroeg wakker worden.

Medisch gezien wordt er van een slaapstoornis gesproken als iemand langdurig slecht slaapt en zich daardoor overdag moe, prikkelbaar of slaperig voelt. Te weinig slaap kan zorgen voor verminderde concentratie en interesse, vermoeidheid, irritatie, spanningsklachten en somberheid. Ook kun je minder alert zijn of problemen krijgen met je geheugen, waardoor er in het verkeer of op de werkvloer fouten worden gemaakt.

Dit is een EXTRA artikel

Dit is een EXTRA artikel en alleen te bekijken voor abonnees. Maak nu een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past om direct onbeperkt toegang te krijgen tot alle artikelen.

Maak een account aan