Sfeermakers in donkere dagen

In deze donkere dagen mogen gezellig de lichtjes aan!

1 Wijnfles
Recycle je wijnflessen tot blikvangers op een kastje of bijzettafeltje. Maak ze goed schoon, laat ze drogen en duw een paar mooie droogbloemen of takjes in de fles. Wrik vervolgens een mooie lange kaars in de flessenhals. Schaaf zonodig de kaars op maat met een scherp mesje.

2 Herfstblad
Zoek in de tuin of in het bos een paar mooie afgevallen herfstbladeren en droog ze door ze in een tijdschrift te leggen dat je onder een aantal zware boeken plaatst. Eenmaal plat en gedroogd druk je een blad tegen een dikke stompkaars aan en bind je ‘m vast met een touwtje. Leuk klusje met de kinderen.

3 Waxinelichtje
Omwikkel waxinelichtjes met mooi Washitape. Zo heb je geen waxinelichtjeshouder meer nodig. Zet ze wel op een mooi schoteltje of andere ondergrond, zodat ze geen schroeiplekken op je tafel kunnen veroorzaken.

Een lege wijnfles, een waxinelichtje, een afgedwarreld herfstblad: de mooiste kaarsenstandaards maak je gewoon zelf

4 Warm vanbinnen
Een heerlijk warm herfstdrankje voor als het regent en stormt.
VOOR 1 KOP:

1 kop zwarte koffie
60 ml (plantaardige) melk
1 eetlepel ahornsiroop
1 theelepel kaneel
1 eetlepel bruine suiker
Mix met een garde de melk, ahornsiroop en kaneel op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe tot-ie is opgelost en de melk schuimend warm is. Giet het mengsel bij de koffie, strooi nog wat kaneel op de melk, klaar!

5 Verlichting
Verkouden en een verstopte neus? Doe een lepel Vicks Vaporub met een beetje water in een oliebrander en zet die op je nachtkastje. Dat geeft verlichting voor het slapengaan. (Wel het kaarsje doven als je gaat slapen.)

Buiten slaat de regen tegen de ramen, binnen zit jij met een boek en een heerlijke herfstkoffie

6 Lichtsnoer
Staat altijd gezellig, zo’n snoer met lichtjes. Je kunt het nog sfeervoller maken door zo’n snoer rond een forse tak uit het bos te wikkelen. Bevestig die aan het plafond boven je eettafel. Voor tips om in vier stappen je eigen lamp te maken, kijk op lampenlichtshop.nl

Lees meer over: Leuke dingen doen

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu