Samen tijd besteden als je ouder wordt

Elke relatie heeft z’n ups en downs en kent z’n moeilijke perioden. Maar de echte grote relatietest: samen zijn als je allebei zeeën van tijd hebt.

Elke relatie komt weleens onder hoogspanning te staan. Denk aan de tijd dat je allebei je eerste echte baan had en jonge kinderen om op te voeden. Of aan die keer dat je baan op de tocht stond terwijl je geliefde vanwege zijn werk bijna nooit thuis was. En weet je nog dat je voor je moeder moest zorgen, net toen de verbouwing in het honderd liep?

Zulke moeilijke tijden kun je met recht een test voor je relatie noemen. Toch is zulke stress niet de grootste test. De echte relatietest is namelijk: samen zijn als je allebei zeeën van tijd hebt. Denk maar eens aan de quarantaine tijdens de coronacrisis. Of aan die vakantie waarin jullie getweeën in een tentje zaten en het een week niet ophield met regenen. En wat dacht je van al die stellen met het legenestsyndroom, als de kinderen het huis uit zijn en ze even niet meer weten wat ze met elkaar moeten beginnen.

Wat in het begin van je relatie ideaal is – volkomen in elkaar kunnen opgaan met niets anders aan je hoofd dan liefde en passie – verandert in een helse situatie: alle tijd samen, maar geen idee wat je ermee moet doen. Hoe komt dat? En: wat doe je daaraan?

Dit is een bijlage van:

Nieuw bij RADAR+?

RADAR+ biedt waardevolle tips om het gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu eenvoudig een gratis account aan en lees meteen meer!

Probeer RADAR+ gratis