Samen geldzaken doen

Het gaat meestal vanzelf. De ene partner regelt alle geldzaken en de andere vindt het wel gemakkelijk zo. Daar is niets mis mee, maar je moet je wel zelf kunnen redden als je partner uit de running is of als je er alleen voor komt te staan.

Een derde van de stellen regelt de dagelijkse geldzaken samen. Dat zijn vooral mensen die allebei werken en die allebei ongeveer evenveel verdienen. Maar bij bijna 70 procent van de stellen doet een van de partners de administratie. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud. Diegene weet waar alle belangrijke documenten liggen, vraagt zich af en toe af of het zin heeft om de hypotheek over te sluiten, vraagt toeslagen aan en zorgt ervoor dat de rekeningen op tijd worden betaald. Vroeger was dat meestal de man. Bij 50-plussers is dat nog steeds zo, maar bij 50-minners doet de vrouw het net zo vaak.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan