Recept: Bietentaartjes met blauwe kaas
Wat staat deze bietentaartjes vrolijk, smakelijk en kleurrijk op je bord. Mooi voorgerecht uit het kookboek Slim zonder pakjes en zakjes.
Ingrediënten voor 4 personen (voorgerecht)
- 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 2 à 3 kleine rauwe bietjes (liefst een mix van rood, geel en chioggia)
- 40 g blauwe kaas
- 4 tl dijonmosterd
- 20 g walnoten
- ± 4 el vloeibare honing (knijpfles)
- 1 ei(dooier)
- paar takjes peterselie
- zout & peper
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Snijd met een mesje de vier hoekjes eraf tot je een rondje overhoudt, of laat ze gewoon lekker vierkant.
- Kwast een randje van 1 cm in met wat losgeklopt ei(dooier).
- Prik het deeg daar binnen een paar keer in met een vork en besmeer met een dun laagje mosterd.
- Schil de biet en snijd met de kaasschaaf/dunschiller in flinterdunne plakjes.
- Verdeel in een waaier over het deeg.
- Bestrooi met de verbrokkelde blauwe kaas en walnoten plus flink wat peper.
- Knijp over elk wat honing uit.
- Bak ze iets onder het midden van de oven in ± 25 minuten gaar en krokant.
- Check vooral even of de onderkant van het deeg gaar is.
- Garneer met wat peterselie.
- Lekker met een kleine groene salade erbij.
Slim zonder pakjes en zakjes van Karin Luiten betekent elke dag gevarieerd en lekker eten. Optimaal gebruikmaken van wat je in huis hebt, efficiënt boodschappen doen en niks weggooien. Duurzaam en gezond, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.
Lees meer over: Goed eten