Duurzaam ondernemen: Liever een pot dan plastic

Jouri Schoemaker (30) begon een verpakkingsvrije online supermarkt die hij Pieter Pot noemde. Je bestelt levensmiddelen die in glazen statiegeldpotten worden thuisbezorgd. Dat de formule zou aanslaan, hadden ze wel verwacht, maar niet dat de omzet zo snel zou verdertigvoudigen.

Waarom ben je Pieter Pot begonnen?

‘Ik had al een bedrijf in hightechpolsbandjes voor events. Dat liep commercieel goed, maar na een tijdje miste ik een drive. Zoals het een echte millennial betaamt, wilde ik ook een bijdrage leveren aan een betere wereld. Iets nieuws ontwikkelen waarmee je door een duurzame keuze impact kunt maken.

Twee jaar geleden woonde ik met medeoprichter Martijn Bijmolt in één huis, en we werden gek van alle plastic verpakkingen die we na het koken weggooiden. Maar de ‘gewone’ verpakkingsvrije supermarkten, die zo’n vijf jaar geleden opkwamen, waren geen lang leven beschoren. Ze gingen failliet, omdat de meeste mensen – net als wij – geen zin hebben om met potjes en bakjes heen en weer te sjouwen. Na een jaartje brainstormen kwamen we op het idee om het gemak van een online supermarkt (zoals Picnic) en de statiegeldfles van de vroegere melkboer te combineren.’

Wat hebben jullie in de virtuele schappen?

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan