Mijn uitdaging: 30 dagen niets kopen

Journalist Marlies Hanse (31) verdient samen met haar man een bovengemiddeld modaal gezins­inkomen, maar krijgt het toch niet voor elkaar om de spaar­rekening te spekken. Tijd voor grof geschut: dertig dagen lang gaat haar portemonnee op slot.

Marlies Hanse
Marlies: “Ik ga dertig dagen de hand op de knip houden. Uit eten, nieuwe kleren, een koffie to go, een bezoek
aan de boekenwinkel of de kinderconceptstore: deze maand even niet.”

DAG#1 Er moet een buffer komen

Vandaag gaat het gebeuren: ik ga dertig dagen de hand op de knip houden. Uiteten, nieuwe kleren, een koffie to go, een bezoek aan de boekenwinkel of de kinderconceptstore: deze maand even niet. Samen met mijn man verdien ik genoeg om ons deze luxe uitgaven te kunnen veroorloven, maar elke keer als ik naar het saldo op onze spaarrekening kijk, bekruipt me een onrustig gevoel. Een kleine duizend euro, daarmee gaan we het niet redden als de nood aan de man is. Bovendien houdt al dat spenden ons af van wat we écht graag willen doen met ons geld: een stevige buffer opbouwen en meer reizen. Ik wil mijn geld niet meer gedachteloos uitgeven, maar gebruiken om mijn dromen mee te realiseren. En om deze nieuwe financiële mindset kracht bij te zetten, ga ik een maand lang niets uitgeven.

DAG#2 Op naar de Lidl

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan