Migraine

Als je ziek in bed ligt, denk je niet snel: wat zou dit de economie eigenlijk kosten? Maar ziekteverzuim kost natuurlijk wel geld. Neem migraine. Dat kost de samenleving naar schatting tussen de 2 en ruim 4 miljard euro per jaar. 

Minder migraine is niet alleen fijn voor de mensen die er last van hebben, maar ook voor de economie. Mensen met migraine melden zich drie tot zes dagen per jaar ziek als gevolg van migraine. Bovendien gaan er vier tot tien werkdagen per jaar verloren doordat mensen minder productief zijn als ze migraine hebben. Dan werken ze dus wel, maar komt er minder uit hun handen. Omdat migraine vaak voorkomt, betekent dat nogal wat.

Van alle volwassenen in Europa lijdt 15 procent aan migraine. Het komt voor bij 22 procent van de vrouwen en 8 procent van de mannen. Op verzoek van de Vereniging Hoofdpijnnet berekende SEO Economisch Onderzoek de economische gevolgen van migraine. In Nederland liggen de totale kosten voor het verzuim per werkende migrainepatiënt tussen de € 2.000 en € 3.600 per jaar.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan