Langeafstandsroutes in Nederland

Niets zo bevredigend als weer een etappe afstrepen van lange-afstandsroutes of streekpaden die zich door het hele land kronkelen. De routes zijn allemaal uiteraard ook in fijne etappes te doen.

Langeafstandswandelingen & -fietsroutes Er zijn 23 Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) van minimaal 150 kilometer, samen goed voor 7500 kilometer door heel Nederland. Ook telt ons land 21 streekpaden van tussen de 80 en 350 kilometer die binnen één regio blijven. De LAW’s (wit-rood gemarkeerd) en de streekpaden (geel-rood gemarkeerd) zijn in beide richtingen uitgezet. Wandelnet is de organisatie achter al deze routes. Op nederlandfietsland.nl/lf-routes staan 26 groen-wit bewegwijzerde Langeafstand Fietsroutes (LF’s) van in totaal bijna 4000 kilometer.


Henrie van Zoggel van wandelblog Ambulare tipt de Groningse etappes 3, 4 en 5 (15, 15 en 20 kilometer) van het Noaberpad.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan