Kweek je eigen (on) kruidenthee

Bijna alle kruidenthee die in de winkels ligt komt uit het buitenland, vaak zelfs van buiten Europa. Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt van Wilder Land maken zich sterk voor kruidenthee van Nederlandse bodem. Dat scheelt vele kilometers transport, is goed voor onze Nederlandse natuur en levert heerlijke thee op.

Boeren in Nederland beheren 65% van het Nederlandse grondoppervlak. Wilder Land werkt samen met boeren en zaait zijn kruiden in op de randen van hun akkers en weilanden. Ze werken alleen met (on)kruiden die groeien in het Nederlandse landschap, zoals kamille, brandnetel, weegbree, paardenbloem, duizendblad en korenbloem. Goed voor de bijen, vlinders en vogels! Een deel van de kruiden die ze zaaien wordt geoogst om er thee van te maken. Minimaal de helft blijft staan, zodat het zich kan verspreiden over het boerenland en steeds meer insecten ervan kunnen genieten.

Gratis zadenzakje

Op de site van Wilder Land kun je een gratis zadenzakje aanvragen voor jouw eigen vierkante meter kruiden. Ook kun je ambassadeur worden en vrienden en familie een zadenzakje cadeau geven. Met de wilde inheemse zaden help je niet alleen de biodiversiteit, maar kun je ook zelf theekruiden oogsten uit jouw eigen (on)kruidentheetuintje.

Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Duurzaam leven

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu