Jaap Jongbloed (65), tv-presentator: ‘Op de leg press versla ik mijn zoon nog net’

Jaap Jongbloed is zijn hele leven al sportief bezig. Hij is overgestapt op krachttraining om blessures te voorkomen. In zijn podcast Jong Bloed geeft iedere aflevering een BN’er zijn of haar fitnessgeheim prijs.

‘Ik ben mijn hele leven al sportief geweest. Dat zit vast in de genen: mijn moeder speelde op haar 89ste nog tenniscompetitie. Als twintiger heb ik fanatiek gebasketbald. Die sport ben ik eigenlijk mijn hele leven blijven doen, tot ik vijf jaar geleden blessures begon te ontwikkelen. Toen ben ik overgestapt op krachttraining, juist om sterker te worden en blessures te voorkomen. Ik vind krachttraining heel leuk, omdat je spieren toenemen én omdat je sterker wordt. Resultaat zien is voor mij belangrijk: ik ben competitief ingesteld. Ik doe graag wedstrijdjes met mezelf, maar ook met mijn zoon van 28. Dan kijken we wie meer gewicht kan wegdrukken op de leg press, waar je vooral de spieren in je bovenbenen voor gebruikt. Wie sterker is? Haha, ik versla hem nog nét. Naast krachttraining doe ik ook een dag per week aan kickboksen met mijn vriendin. En ik doe ook een dag per week pilates én een dag per week yoga. Dat is wel veel, ja. Mijn vriendin kan nogal hard trappen tijdens dat uurtje kickboksen. Daarna denk ik regelmatig: nou, ik heb me weleens uitgeruster gevoeld. Ik ben niet iemand die zijn hele leven aanpast aan sporten. Ik geniet erg van het leven en leef absoluut niet spartaans. Wat ik de laatste jaren wel merk, is dat alcohol drinken veel effect heeft op hoe je je voelt als je ouder wordt. Doordeweeks drink ik niet, maar in het weekend wil ik wel eens behoorlijk losgaan. Ik slaap dan ook direct aanmerkelijk slechter. Maar ja, de volgende dag ga ik toch weer sporten. Ik houd ervan om die regelmaat erin te hebben. Mijn vriendin zegt weleens dat ik meer rust moet nemen. Dat is misschien wel zo.’

Podcast Jong Bloed

Een gezond en gelukkig leven: dat wil iedereen. Programmamaker Jaap Jongbloed en gezondheidsjournalist Wies Verbeek willen dat dus ook. Daarom duiken ze in hun podcast met open visie in de wereld van voeding, anti-aging en sport. In gesprekken met deskundigen proberen ze de ge- zondheidsmythes te ontkrachten: wat werkt nu echt? Thema’s die zoal voorbijkomen zijn: hoe word ik 115? Hoe houd je je spieren op topniveau? Daarnaast geeft een BN’er in iedere aflevering zijn of haar fitnessgeheim prijs.

Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Bewegen en Ouder worden

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu