Half zeven op

Antoinette las het boek van David Goggins die zichzelf van een ongezond bestaan redde door als een dolle te gaan trainen. Nu is ze niet van plan om net als hij 100 kilometer te gaan rennen, maar hij had wel een goede tip: doe je work-out ’s ochtends vroeg.

Mijn zoon las een zelfhulpboek. Ik ben er zelf niet zo erg van, maar jongere generaties vreten dat spul. Hoe maak ik vrienden, hoe behoud ik ze, hoe word ik fit, hoe word ik mindful? Persoonlijk duik ik liever in een spannende thriller of een goed geschreven roman, maar zo’n zelfhulpboek is natuurlijk helemaal prima als je er wat van opsteekt.

Omdat hij er zo door geïnspireerd werd spoorde mijn zoon me aan om ook het boek Can’t hurt me te gaan lezen van David Goggins. Omdat ik wilde weten wat hem dan precies zo aansprak in dat boek heb ik dat gedaan. David Goggins groeide op als zwarte jongen met een alleenstaande moeder (nadat zij eerder werd mishandeld door zijn vader). Een ellendige jeugd, die uiteindelijk resulteerde in een eenzame baan als ongediertebestrijder en een ongezond, obees lichaam.

Tot David ontdekte dat je er alleen zélf wat aan kunt doen. Hij ging trainen als een idioot en kwalificeerde zich voor de Navy Seals in de VS, een speciale legereenheid waarvoor de training en toelating ongehoord zwaar is. Het boek staat vol met 100 kilometer-runs waarbij het bloed in zijn sneakers staat. Dat motiveerde mij niet, maar Goggins beschrijft ook dat mensen die klagen dat ze geen tijd hebben om te bewegen de ruimte moeten zoeken in de (vroege) ochtend. Daar zit serieus wat in. En nadat mijn zoon me met hashtags als #stopfeelingsorryforyourself en #aintnosuchthingastomorrow om de oren sloeg ben ik met lichte tegenzin gaan sporten in de ochtend. Om half zeven de wekker (ik weet dat er hele volksstammen zijn die dat niet vroeg vinden, maar voor mij is het héél vroeg), en om zeven uur de deur uit.

Ik kom uitgewaaid aan op m’n werk, met het heerlijke gevoel dat ik het sporten al achter de rug heb.

antoinette

Het gaat wonderbaarlijk goed. Ik kom uitgewaaid aan op m’n werk, met het heerlijke gevoel dat ik m’n workout al achter de rug heb. Ik ben stellig van plan om het vol te houden, maar ik weet nu al dat de lakmoesproef komt als er geen zonnetje schijnt, de ochtenden weer kouder en donkerder worden en ik mogelijk weer in mijn oude routines ga vervallen #idofeelsorryformyself #mijnbedisnogzolekkerwarm. Maar misschien heeft mijn zoon dan weer een ander boek voor me.

Lees meer over: Bewegen

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu

Log in om de reacties te lezen (5)

Marga van Poecke
03-06-2022 om 18:39

Zo herkenbaar!

Praat mee