Getest: Wijn zonder alcohol

Na alcoholvrij bier worden nu ook alcoholvrije wijnen steeds populairder. Je vindt ze in supermarkten, webwinkels en wijnwinkels. Maar hoe smaken ze? We testten er tien. ‘Door de kleur en geur heb je even hoop. Tot je een slok neemt.’

De proeverij

In 2017 heeft RADAR+ ook alcoholvrije wijnen geproefd: die waren toen nog mondjesmaat verkrijgbaar. Anno 2020 zijn er tientallen verschillende te koop. Voor deze proeverij hebben we ons beperkt tot het aanbod in de supermarkten, Gall & Gall en Hema. Aangezien dat al bijna veertig flessen opleverde, hebben we ons beperkt tot vier rode, vier witte en twee mousserende alcoholvrije wijnen in verschillende prijsklassen: alcoholvrije wijnen zijn over het algemeen iets goedkoper dan gewone wijnen. De wijnen zijn blind geproefd door een gevarieerd proefpanel. Daar zaten zowel ervaren wijndrinkers in als proevers die zelden of zelfs nooit wijn/alcohol drinken. De vraagstelling was dan ook tweeledig: is dit een goede vervanger van ‘echte’ wijn? En: vind je dit lekker om te drinken, zou je dit kopen?

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan