Fotograferen in coronatijd

In april vond de fotoshoot plaats voor ons nieuwste nummer met als thema Vrije tijd. José Rozenbroek is samen met Antoinette hoofdredacteur van RADAR+ en was er ook bij.

Een van die zonovergoten dagen in april. ‘Bijna te mooi weer voor de covershoot’, verzucht fotograaf Mark Uyl. ‘Niet zeuren’, zeggen Antoinette Hertsenberg en ik hardvochtig. Het is midden in de corona-lockdown, maar de aardige eigenaar van strandtent Oscars in Scheveningen heeft zijn tent voor ons opengesteld. Ruimte zat om de anderhalvemetermaatschappij te respecteren.

Styliste Sandra Kessels heeft kleren voor drie nummers bij elkaar gesprokkeld; zomer, nazomer en herfst. Vanaf een afstandje geeft ze aanwijzingen; ja, dat ceintuurtje moet zo, en toch leuker als je het bloesje in je broek stopt. Visagiste Bianca Fabrie kijkt toe hoe Antoinette zich opmaakt, geeft hier en daar een handige tip; je camouflage kun je ook over je foundation aanbrengen, dan zie je beter welk vlekje nog weggemoffeld moet worden.

We gaan als een speer, het is een team dat goed op elkaar is ingespeeld. Mark snapt Antoinette en Antoinette snapt Mark – ik kan je verzekeren dat dat niet altijd het geval is dat fotograaf en gefotografeerde een klik hebben. Wat ook helpt: Antoinette is waanzinnig fotogeniek. En ze vindt het leuk om eens die andere kant van zichzelf te laten zien; niet de strenge juf die ze zo vaak in haar programma moet uithangen, maar haar vrolijke, lieve, levenslustige zijde.

Dan ook nog even een foto van ons samen op de bank. Anderhalve meter, hoe ver is dat ongeveer?

José en Antoinette op anderhalve meter afstand.
En zo is de foto uiteindelijk geworden.

Allemaal thuis

Antoinette: “Vanwege de coronacrisis besteedde ik ineens weer heel veel tijd samen met mij gezin.”

Verder lezen
Lees meer over: Columns en Coronatijd

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu