Duurzaam eten bij het Smaakpark in Ede

Mensen weten bar weinig van duurzaam eten, vindt food designer en fermentatie-expert Christian Weij (49). Daarom opende hij afgelopen najaar in Ede het Smaakpark, een soort permanent foodfestival, maar ook kookschool en laboratorium.

Wat wacht de bezoeker van het Smaakpark?

‘Het is een soort permanent foodfestival, waar we mensen laten ervaren wat goede, en vooral duurzame voeding is. Er is nog zo veel onwetendheid. Momenteel is bijvoorbeeld de avocado hartstikke hip. Wánt heel gezond, en ook het lekkerste wat er is. Maar hier komt-ie er niet in. Want wist je dat voor de teelt van een kilo avocado’s zo’n 700 liter water nodig is? Terwijl landen als Peru en Mexico, waar de vrucht onder meer vandaan komt, met grote droogte kampen.

We willen geen vermanend vingertje heffen, maar vooral inspireren. Daarom zijn er vijf open keukens waar je als de coronamaatregelen het toelaten niet alleen je eten kunt afhalen, maar ook met de koks kunt praten over wat ze hebben bereid.’

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan