De broek van Bridget

Corrigerend ondergoed opdat je er strakker en slanker uitziet.
Wat een uitvinding! Maar hoe zit zo’n enorme broek? Krult ie op, stroopt ie af? We testten er vijf uit.

Trek je jurk niet uit als er iemand anders in de kamer is. Je ziet eruit als een geslachtsloze Miss Piggy

9

Anne-Marie testte de In-Power Line Super Higher Power van Spanx

€ 44

Hoe staat ie?
Als ie uit het pakje komt, ziet hij eruit als een vermoorde sjaal en kan ik mij niet voorstellen dat er enige steun uit valt te halen. Mijn zorgen blijken onterecht: hij gaat moeiteloos aan. Hij zit hoog in de taille en de pijpjes vallen ruim boven de knie. Ik moet wel zeggen: Bridget Jones zag er in die van haar begeerlijker uit.

En onder een jurkje?
Onder een jurkje staat ie perfect. Hij blijft goed zitten en rolt niet af. Ook stroopt hij niet op, zelfs niet tijdens een opzwepend dansje.

Doet ie naar behoren zijn corrigerend werk?
Ja. Het materiaal is glad waardoor de stof die eroverheen komt niet blijft plakken. Zonder ongemak krijg ik een platte buik en ook heeft hij bij de billen een licht liftend effect. Mijn lijf voelt stevig aan. Ook wel weer eens leuk.

Blijft ie ook goed zitten tijdens het dragen?
Ik heb hem aangehad tijdens het fietsen, dansen, zitten, autorijden en tijdens (kantoor)werk en dat beviel uitstekend. Louter complimenten – ‘wat zie je er goed uit, afgevallen?’ En geen rare striemen.

En hoe houdt ie zich in de was?
Hij blijft zichzelf. Geen klachten.

Pluspunt

  • Hij blijft zichzelf. Geen klachten.

Minpunt

  • Eigenlijk geen.
9

Karin testte de Chantelle Basic Shapewear Correctie Short Long

€ 59

Hoe staat ie?
Verkrijgbaar in twee kleuren waaronder huidskleur – makkelijk en onzichtbaar onder zomerkleding, maar trek je jurk niet uit als er iemand anders in de kamer is. Je ziet er namelijk uit als een geslachtsloze Miss Piggy. In het zwart gaat het al een stuk beter.

En onder je jurkje?
Dit is een perfect exemplaar. De probleemzones worden glad weggestreken. Op de punten waar hij niet strak hoeft te zijn, is hij ook niet strak. Geen striemen in mijn bovenbenen, maar heel zachte en soepele pijpjes. Om mijn middel is hij vrij strak – maar hé, dat was toch de bedoeling?

Doet ie naar behoren zijn corrigerende werk?
Mijn silhouet slinkt met tenminste één maat. De billen worden glad, het buikje is weggewerkt, geen rolletje meer te zien. Geweldig.

Hoe zit ie?
Deze houd je moeiteloos de hele dag aan. Heel erg prettig is dat er bovenaan, in de taille, siliconen zijn verwerkt, die afzakken tegengaan. En dat lukt – zelf nadat het broekje een aantal keren is gewassen, werkt dat nog steeds. Zweterig is hij ook niet.

Zou je hem aanraden?
Hij is niet goedkoop, maar hij is het waard.

Pluspunt

  • Zie bovenstaand.

Minpunt

  • Geen.
8

Judith testte de Under Control 3 in 1 bum, tum & thigh slimmer van Primark

€ 7

Hoe staat ie?
De enorme onderbroek, met pijpjes tot net boven de knie en de buik geheel bedekkend, is van glad materiaal, huidkleurig met een gouden glansje, het oogt absoluut niet goedkoop. Maar leuk is anders. Het idee om mijzelf aan wie dan ook te vertonen, slechts gekleed in deze onderbroek is volstrekt uitgesloten. NOOIT. AAN NIEMAND. OOK NIET VOOR DE GRAP.

En onder een jurkje?
Onder een jurkje geeft ie een ‘veilig’ gevoel, er kan simpelweg niets blubberen en het ziet eruit alsof ik een maat minder heb.

Hoe zit ie?
Het zit loeistrak. Naarmate de dag vordert, wen ik daar aan. Aangezien ik nogal last heb van opvliegers, komen er regelmatig momenten voor waarop ik de broek het liefst van mijn lijf wil scheuren, maar daar kan die broek niks aan doen.

Blijft ie ook goed zitten tijdens het dragen?
Prima. Er krult, rolt, trekt, stroopt en zakt niks af of op.

Zou je hem aanraden?
Ja, vanwege de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Pluspunt

  • Ideaal als je in een little black dress moet.

Minpunt

  • Het knelt, maar dat betekent natuurlijk ook dat ie z’n werk doet.
7

José testte de corrigerende broek uit de Shapewear-collectie van Hunkemöller

€ 19,99

Hoe staat ie?
Hij is zwart, hij is flink – hoge taille, pijpjes tot zo’n tien centi­meter boven de knie – hij is stevig en glad en glimt niet. Als ik hem aantrek, ziet het eruit alsof ik mijn fietsbroekje aan heb, maar dan zonder zemen kruis. Sexy is anders, maar je zou ermee voor de dag kunnen komen in deze sportieve look.

En onder een jurkje?
Prima. Onzichtbaar, behalve dat de tailleband de neiging heeft tot omkrullen. Daardoor ontstaat er een richeltje en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Doet ie naar behoren zijn corrigerend werk?
Perfect. Buikje is weggedrukt, billen worden gestroomlijnd, zonder dat ze geplet worden tot twee pannenkoeken. Hij modelleert me tot een mooi zandlopersfiguur.

Hoe zit ie?
Dat is wennen. De eerste keer dat ik hem draag, doe ik hem na het ontbijt alweer flux uit; ik krijg er buikpijn van, zo strak zit ie. De volgende dag trek ik hem weer aan en nu gaat het beter. Bijkomend voordeel: omdat ie zo strak zit heb je het gevoel dat je te veel hebt gegeten en kun je geen pap meer zeggen. Daardoor eet je vanzelf niet veel. Van dit broekje word je echt dun!

Pluspunt

  • Je ziet er niet uit als je grootmoeder, maar als een sportvrouw.

Minpunt

  • Omkrullende tailleband.
5

Ingrid testte The Magic Body van Trinny and Susannah

€ 69,95

Hoe staat ie?
Het is een huidkleurig pakje met bretels, dat je optrekt tot onder de boezem. Het ziet er nogal wonderlijk uit. Helemaal niet sexy. Het kruis heeft drukknoopjes wat ik een heisa vind.

En onder een jurkje?
Ik draag eigenlijk nooit jurken, maar voor de test heb ik er eentje een paar uur aangetrokken. Mwah, ik ben niet enthousiast. En wat overheerst, is dat ik het heel hinderlijk vind dat je twee bandjes om je schouders hebt, die van je beha en die van de body.

Doet ie naar behoren zijn corrigerend werk?
Weinig corrigerend, zeker niet flatterend. Rare platte kont.

Hoe zit ie?
Strak maar niet irritant, wel warm. De bandjes heb ik in de loop van de dag wat losser gedaan want die sneden in m’n huid. Het drukknoopkruis vind ik niet fijn zitten en gedoe.

Blijft ie goed zitten tijdens het dragen?
Blijft prima zitten.

En hoe houdt ie zich in de was?
Op 30 graden wolwas gewassen, ziet eruit als nieuw.

Zou je hem aanraden?
Nee, ik vind ‘m veel te duur en hij is te korsetterig, en ik erger me aan de schouderbandjes.

Pluspunt

  • Geen.

Minpunt

  • Dat kruis en die schouderbandjes.
Lees meer over: Getest en Ouder worden

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu

Log in om de reacties te lezen (1)

H.A. van der Zwaag
10-10-2020 om 09:25

Interessant en informatief artikel , hier heb ik iets aan

Praat mee