Coronagevolgen voor vrouwen extra zwaar

Vrouwen voelen de coronacrisis meer dan mannen. Op hun werk, thuis en in hun portemonnee.

Thuiswerkende moeders zorgen voor de kinderen als de scholen dicht zijn.

Coronagevolgen werk

Sommige sectoren zijn hard getroffen door de coronacrisis. Zoals de horeca, de cultuur en de winkels. Dat zijn sectoren waar veel deeltijders werken en veel mensen met tijdelijke contracten, zegt Arjan Heyma van SEO. Vrouwen hebben vaker dan mannen een deeltijdbaan of een tijdelijk contract. Als de economische crisis doorzet, zullen mensen met een tijdelijk contract en deeltijders eerder ontslagen worden dan fulltimers, voorspelt hij. Ook contactberoepen hebben veel last van corona. Een tijdlang mochten kappers, schoonheidsspecialisten, fysiotherapeuten en nagelstylisten niet werken – allemaal beroepen waar je veel meer vrouwen tegenkomt dan mannen. Toen het wel mocht, kwamen niet alle klanten terug. Veel mensen gaan in coronatijd naar de kapper als het echt niet anders kan, maar met een bezoek aan de schoonheidsspecialiste wachten ze nog even.

 Vrouwen zijn vaak parttimers en worden eerder ontslagen.

Zwaar getroffen vrouwensectoren zorg en onderwijs

Vrouwen zijn oververtegenwoordigd in de zorg en in het onderwijs. Alleen al in het onderwijs is driekwart van de werknemers vrouw. Zorg en onderwijs gelden als sectoren die geen last hebben van pieken en dalen in de economie. Er worden immers altijd mensen ziek en er moeten altijd kinderen naar school. In dat opzicht zitten vrouwen gebeiteld. Bovendien is in beide sectoren een personeelstekort. Maar de zorg en het onderwijs zijn ondertussen wel de sectoren die het meest met corona te maken kregen. Wie in de zorg werkt komt in contact met coronapatiënten. En dat is niet het enige probleem. Iedereen heeft de afgelopen maanden een beeld gekregen van de werkdruk in de zorg. Veel zieken, collega’s die moeten invallen en lange diensten moeten draaien, weinig ruimte om vrije dagen te nemen. Dat is zwaar. Ook mensen in het onderwijs hebben het niet gemakkelijk. Thuiswerken zit er niet in, dus onderwijspersoneel komt dagelijks in contact met kinderen en tieners. Financieel mogen typische vrouwensectoren als de zorg en het onderwijs de dans dan ontspringen, de druk is er des te groter.

Thuiswerkende moeders zorgen voor de kinderen wanneer scholen dicht zijn.

Coronagevolgen thuis

Vrouwen besteden meer tijd aan kinderen en aan het huishouden dan mannen. In coronatijd werd dat nog meer. Het waren vooral de thuiswerkende moeders die voor de kinderen zorgden toen de scholen dicht waren. Ook hielpen vooral zij de kinderen met hun schoolwerk. De thuiswerkende vaders gingen gewoon door met hun baan. Dit blijkt uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek en I&O Research. Tijdens de lockdown ervaarden thuiswerkende vrouwen een slechtere balans tussen werk en privé.

Mannelijke zzp’ers rekenen gemiddeld € 60 per uur en vrouwen € 49.

Coronagevolgen portemonnee

Peilingen van het Nibud laten zien dat zzp’ers met lagere uurtarieven meer financiële gevolgen hebben ondervonden van corona dan zzp’ers met hogere uurtarieven. En zzp’ers met lagere uurtarieven zijn vaker vrouwen dan mannen. Volgens onderzoeksbureau Panteai rekenen mannelijke zzp’ers gemiddeld € 60 per uur en vrouwen €49. Ook is er een grote kans dat veel vrouwelijke zzp’ers die door corona zonder werk kwamen te zitten sinds juli vorig jaar helemaal geen inkomen meer hebben. Het kabinet heeft allerlei maatregelen ingevoerd om ondernemers te ondersteunen. Bijvoorbeeld de Tozo-regeling, een inkomensvoorziening op minimumniveau voor zelfstandigen. In de eerste coronamaanden had elke zzp’er die door corona minder dan het sociaal minimum was gaan verdienen hier recht op. Maar daarna werd ook gekeken naar het inkomen van de partner; als die een normaal inkomen had, kreeg de zzp’er geen Tozo-uitkering. Dat is bij veel vrouwelijke zzp’ers het geval. Dat zzp’ers over het algemeen financieel meer merken van corona dan werknemers komt doordat er niet heel veel werknemers zijn ontslagen. Werkgevers kunnen gebruikmaken van de NOW-maatregel, een subsidie om werknemers in dienst te houden terwijl er weinig tot geen werk is. Volgens Arjan Heyma van SEO doen ze dat graag, omdat de arbeidsmarkt krap is. Werkgevers willen dat hun bedrijf weer volop mee kan doen als deze crisis voorbij is, dus ze willen hun ingewerkte personeel niet kwijt.

Lees meer over: Coronatijd en Werken

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu