Antoinette maakt zelf bouillon

Vergeet de bouillonblokjes. Zelf bouillon trekken is helemaal niet moeilijk. En de keuken gaat er ook zo lekker van ruiken. Zo doe je dat stap voor stap.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 uien
  • 1 bol knoflook
  • 1 stengel prei
  • 1-2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 runderschenkel
  • paar takjes tijm, rozemarijn, salie of laurier (of een mix)
  • een bosje peterselie

Bereiden

  • Snijd de uien in de schil doormidden. Pel de teentjes knoflook van de bol maar laat de teentjes zelf ongepeld. Snijd de prei, selderij en winterwortel in stukken en doe alles met de kruiden in een pan.
  • Voeg de runderschenkel toe en doe er zoveel water bij dat alles onder staat.
  • Laat de bouillon op een heel laag vuur ca. 3-4 uur trekken. Schuim af en toe af met een schuimspaan.
  • Breng op smaak met zout. Schenk de bouillon door een zeef. De bouillon is nu klaar voor gebruik: perfect om risotto’s mee te maken, en als basis voor sauzen en soepen.

  • 1

    Wil je een donkere bouillon, braad de runderschenkel dan eerst even aan.

  • 2

    Je kunt de bouillon ook nog verder laten inkoken tot een geconcentreerde fond. Giet de (afgekoelde) fond in een ijsklontjesbakje en zet in de vriezer. Nu heb je een voorraadje kleine porties, ideaal voor sauzen of risotto. NB: Leng aan met water tot de gewenste sterkte.

Lees meer over: Antoinettes recepten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu