Antoinette maakt uiensoep met rode wijn
Niks zo lekker na een stevige herfstwandeling als een kom hete soep. De erwtensoep lonkt alweer nu de dagen korter worden, maar dit is ook een echte aanrader: uiensoep met rode wijn. Uien worden zoeter naarmate ze langer in de pan gefruit worden, probeer voor het maken van deze soep dus de tijd te nemen. Geloof me: je wordt ervoor beloond.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 grote rode uien, geschild en in ringen gesneden
- klontje boter of margarine
- glaasje rode wijn
- 2 liter groentebouillon
- 3 blaadjes laurier
- snufje gedroogde tijm (niet te veel)
- stokbrood
- 150 gram geraspte oude kaas
- zout en peper naar smaak
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Fruit de uienringen ten minste 20 minuten, roer regelmatig tot ze glazig zijn. Voeg dan de wijn toe, en kook zachtjes de alcohol eruit. Blijf roeren.
- Voeg daarna de bouillon, de laurier en de tijm toe, doe de deksel op de pan en laat heel zachtjes een halfuurtje zachtjes koken.
- Rooster stukjes stokbrood in de hete oven (of een sneetje gewoon brood, in kleinere stukken gesneden) en strooi er wat geraspte kaas over.
- Schenk de soep in een kom, leg het stukje brood met kaas erbovenop.
Lees meer over: Antoinettes recepten