Antoinette maakt groenterolletjes
Eigenlijk zijn het ongefrituurde loempiaatjes, heerlijk fris én pittig kruidig. Een feestelijk en lekker licht hapje. Je maakt deze ‘springrolls’ met rijstbladeren, gewoon te koop in de supermarkt.

Ingrediënten
- Rijstebladeren.
- Week ze één voor één in warm water tot ze zacht zijn.
- Groenten, in kleine reepjes gesneden, bijvoorbeeld: wortel, peper, kleine reepjes nori, komkommer, bleekselderij, paprika, kool, sla, avocado
- Kruiden, klein takje naar wens, bijvoorbeeld: koriander, basilicum, peterselie
- En verder: (vegetarische) kipstukjes, bacon, vis
Bereiden
- Met de vulling kun je eindeloos variëren: kies groenten en kruiden die je lekker vindt.
- Ook kun je zelf kiezen of je glasnoedels (die je dan van tevoren even 2 à 3 minuten kookt) erin doet of niet.
- Je kunt er ook fruit in stoppen, bijvoorbeeld mango.
- Je moet de rijstebladeren één voor één in warm water weken, en daarna kun je er loempiaatjes van rollen. De truc is dat je de vellen goed weekt zodat ze zacht worden.
- Leg de groenten niet te veel in het midden, maar aan de bovenkant van het rijstvel. Vervolgens vouw je eerst de rand over de vulling en daarna de zijkanten naar binnen. Daarna rol je verder.
- Je kunt de springrolls helemaal dichtmaken, je kunt ze ook aan één kant openlaten en de groente eruit laten steken.
- Mijn favoriet is een springroll met komkommer, avocado, paprika, koriander en chilisaus.
Maak de loempiaatjes niet te klein, zodat er lekker veel groente in past
Diptip
-
Maak een lekker sausje om de springroll in te dippen, bijvoorbeeld sojasaus (eventueel gemengd met een beetje sesamolie), chilisaus of welke andere saus je ook maar lekker vindt.
Lees meer over: Antoinettes recepten