Antoinette maakt een maaltijdsalade ‘perzik panzanella’
Dit is een maaltijdsalade voor die echt warme dagen waarop je geen zin hebt om te koken, maar aan het eind van de dag wel trek krijgt. Ook perfect om te maken in je vakantiehuisje, mits dat over een staafmixer beschikt. Perzikseizoen voorbij? Probeer het dan eens met mango.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 flink stuk (oud) brood
- 2 verse maiskolven
- 3 rijpe perziken, nectarines of mango
- 500 g lekkere tomaten
- 2 avocado’s
- zout en peper naar smaak
Ingrediënten voor de dressing
- 1 grote handvol verse basilicum
- 4 el (plantaardige) yoghurt
- sap en zest van een halve limoen
- 1 el agavesiroop
- 1 el misopasta
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd het brood in blokjes en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 minuten in de oven.
- Kook de maiskolven 10-15 minuten tot ze gaar zijn en spoel ze daarna af met koud water.
- Mix de ingrediënten van de dressing en pureer ze met een staafmixer tot een glad mengsel.
- Snijd de tomaten en perziken in blokjes en doe ze met de croutons in een schaal.
- Snijd de maïskorrels van de kolf af en voeg ze toe aan de schaal.
- Schenk de dressing over de salade en schep om.
- Snijd de avocado in plakjes, bestrooi met een beetje zout en gebruik als garnering.
Ook dit recept komt uit Repeat, het kookboek dat Antoinette maakte samen met haar dochter Eva.
Lees meer over: Antoinettes recepten en Goed eten